به امید اینکه این عرصه هم مثل بقیه موارد دیگه به عرصه ای برای تفرقه و تک کاریها یا موازیکاریها در میان نهادهای فرهنگی-مذهبی جامعه تبدیل نشه و بفهمیم که فقط و فقط رمز پیروزی، وحدت کلمه در تمام عرصه هاست و نه کثرت کلمه و سازمانها!
آوردگاه جدید مواجهه با جمهوری اسلامی ایران؛
ورود جدی غرب صهیونی به حوزه سایبر و دستور هوشمندانه رهبر انقلاب
روشن است که آمریکا و رژیم صهیونیستی انواع فشارها، تهدیدها و تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه جمهوری اسلامی را ناکارآمد می دانند که سرمایه گذاری بزرگی را هم به این حوزه غیرقانونی آورده اند.
سرویس سیاسی جهان ـ از ابتدای وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 57، جمهوری اسلامی و انقلاب همواره در معرض و مورد آماج تهاجم همه جانبه دشمنان از شرق و غرب عالم بوده است؛ در همان روزهای نخستین پیروزی انقلاب، غائله های مختلف در غرب، شمال، شرق و جنوب کشور به سرکردگی ایادی و دشمنان داخلی و خارجی طراحی شد از غائله حزب دمکرات و کوموله تا خلق عرب و ... و در همان سال های نخستین انقلاب نیز جنگ تحمیلی 8 ساله عراق علیه ایران با همراهی و حمایت تمام عیار کشورهای بلوک شرق و غرب آغاز شد.
در طول 33 سال گذشته دشمنان این نظام و ملت برای سد کردن مسیر جمهوری اسلامی ایران از هیچ طرح و اقدامی فروگذار نکرده و از هر اقدام براندازانه بر علیه نظام اسلامی ایران به صراحت حمایت و پشیبانی کرده اند و البته در طول این سال ها نوع و شدت این دشمنی ها و موفقیت های پیاپی ملت و نظام در خنثی کردن هر یک از این طرح ها بر قدرت و صلابت جمهوری اسلامی ایران افزوده و در نقطه مقابل جبهه استکبار و دشمنان این نظام و ملت، روز به روز ضعیف تر شده اند.
سرمایه گذاری هنگفت در حوزه سایبر
اما در طول سالیان اخیر و با پیشرفت هر چه بیشتر علوم به خصوص در حوزه فناوریهای نوین و علوم رایانه ای و فضای مجازی، نوع خاصی از تهاجم بر علیه جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است به گونه ای که دشمنان نشاندار این ملت و نظام از جمله رژیم صهیونیستی و آمریکا، بخش عمده ای از سرمایه خود برای مقابله و ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران را به حوزه فضای مجازی و اقدامات سایبری اختصاص داده اند.
اصولا با توجه به ویژگی های فضای مجازی و قابلت هایی که به طور اخص فضای سایبر و اینترنت با خود دارد، تغییر رویکردی در نوع مواجهه با ملت های و کشور های مختلف ایجاد شده است و جمهوری اسلامی ایران نیز که بواسطه تفکر و گفتمان عدالتخواهی و اسلام طلبی اش در طول 33 سال گذسته به طور مستمر در معرض انواع و اقسام رنگارنگ تهاجمات دشمنان بوده، در این حوزه هم در محور حملات دشمن قرار گرفته است.
در طول سالیان اخیر بخش عمده ای از سرمایه گذاری دشمنان نشاندار جمهوری اسلامی ایران به خصوص رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا برای تهاجم به جمهوری اسلامی ایران از طریق حملات سایبری و ویروسی به مراکز حساس کشور بوده است و پیچیده ترین ویروس های رایانه ای به صورت کاملا اختصاصی برای نفوذ و حمله به مراکز حساسی مانند سایت های هسته ای و ایران و جاسوسی اینترنتی تولید شده است.
به طور نمونه در سال 89 خبر کشف ویروس بسیار پیچیده ای به نام "استاکس نت" که هدف آن حمله به مراکز حساس جمهوری اسلامی ایران از جمله تاسیسات هسته ای ایران بود، منتشر شد؛ بنابر برخی اخبار Stuxnet قادر به تخریب لوله های گاز، ایجاد خلل در فعالیت های تاسیسات هسته ای و حتی انفجار دیگهای بخار کارخانجات مختلف بوده به گونه ای که دبیر فناوری اطلاعات وزارت صنایع از آلوده شدن 30 هزار IP در مراکز صنعتی کشور خبر داد و طراحی این ویروس را در راستای "جنگ الکترونیک" علیه ایران دانست.
البته متخصصان آی تی در میان شگفتی کشورهای غربی، ابزار پاکسازی و مقابله با استاکس نت را طراحی و طراحان این ویروس خطرناک را در رسیدن به اهداف خود ناکام گذاشتند.
ویروس خطرناک فلیم
اخیرا نیز یک بدافزار فوق پیچیده به نام "فلیم" یا "شعله" کشف شد که 20 مگابایت حجم دارد در حالی که کد استاکس نت فقط 500 کیلو بایت بود و در واقع "فلیم" بزرگترین بدافزاری است که تاکنون کشف شده است.
بر خلاف استاکس نت فقط برای جاسوسی و جمع آوری اطلاعات طراحی شده است. این ویروس تواناییهایی بیش از این دارد. این ویروس از صفحه نمایشگر رایانه عکس می گیرد و میکروفون رایانه را روشن می کند تا مکالمات محیط ضبط شود. بعدا اطلاعات گردآوری شده به منبع منتشر کننده ویروس منتقل می شود.
اما بر اساس نظر کارشناسان ویروسی مانند فلیم نمی تواند توسط مراکز خصوصی و یا هکرهای غیروابسته به مراکز خاص تولید شده باشد و در این مورد نیز بنابر قرائن موجود، فلیم توسط رژیم صهیونیستی و با هدف حمله به مراکز حساس در جمهوری اسلامی ایران تولید شده است به گونه ای که معاون رئیس کابینه اسرائیل و وزیر امور راهبردی اسرائیل به صراحت تایید می کند که اسراییل این ویروس را ساخته است.
وی دراین خصوص اذعان داشته «به نظر منطقی می آید که فرض کنیم هرکس که تهدید ایران را تهدیدی جدی تلقی میکند، تدابیر مختلف، که شامل اینها (حملات سایبری با ویروس فلیم) میشود را برای صدمه زدن به آن (ایران) اتخاذ خواهد کرد. اسرائیل از این نعمت برخوردار بوده که دارای فناوری پیشرفته (رایانه ای) بوده است. این ابزار (فناوری پیشرفته) که ما (اسرائیل) به آن افتخار می کنیم باب انواع فرصت ها را بر روی ما می گشاید.»
البته خبرهای دیگری که از سوی رسانه های غربی از جمله روزنامه نیویورک تایمز افشا شد، تایید کرد که دولت آمریکا و حتی شخص اوباما هم در تولید این ویروس مخرب نقش داشته است.
هرچند که فلیم هم همانند استاکس نت شناسایی و به مدد مرکز "ماهر" ایران نسخه پاک کننده آن هم تولید شد. حتی بنا به درخواست 30 کشور دیگر که ویروس فلیم به آنجا هم نفوذ کرده بود، ایران ابزار پاکسازی ویروس را در اختیار آن ها هم قرار داد.
غرب صهیونی تحریم و تهدید را ناکارآمد می داند
در واقع روشن است که آمریکا و رژیم صهیونیستی انواع فشارها، تهدیدها و تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه جمهوری اسلامی را ناکارآمد می دانند که سرمایه گذاری بزرگی را هم به این حوزه غیرقانونی آورده اند.
در واقع غرب صهیونی به موازات طرح ها و اقدامات مختلف در مقابله و دشمنی با ایران، حملات سایبری را نیز به صورت ویژه و با هزینه های سرسام آور در دستور کار خود قرار داده است زیرا به گمان آنان از جمله مزیت های این راهبرد، این است که کشور طراح و سازنده ویروس ها قابل شناسایی و اقدام آن قابل پیگیری حقوقی نیست. در عین حال آنان بر این باورند که نسبت هزینه هایی که برای جنگ سایبری در مقایسه با سایر طرح ها علیه ایران صرف می کنند، می توانند نتیجه بیشتری را نیز نصیب آنان کنند.
بر این اساس، نوع مواجهه و مقابله با این نوع از تهاجم جدید دشمنان نیز کاملا متفاوت و نیازمند توانایی و دانش خاص در حوزه فضای مجازی و سایبر است و این حجم از تهدیدات در حوزه فضای مجازی، سرمایه گذاری و تمرکز بسیار ویژه مراکز تصمیم گیر کشور و نظام را می طلبد.
حرکت هوشمندانه رهبر انقلاب
یک از اقدامات کلیدی و هوشمندانه که اخیرا به دستور مقام معظم رهبری در حوزه فضای مجازی صورت گرفت، تشکیل "شورای عالی فضای مجازی" بود؛ رهبر انقلاب اسلامی در اسفند ماه سال گذشته ضمن دستور برای تشکل شورای عالی فضای مجازی، آثار چشمگیر شبکه جهانی اینترنت در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، لزوم برنامه ریزی و هماهنگی به منظور صیانت از آسیب های ناشی از آن و بهره گیری حداکثری از فرصتها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفید به مردم را از دلایل اصلی ضرورت تشکیل شورای عالی فضای مجازی دانستند.
یکی از ابعاد این دستور آینده نگرانه مقام معظم رهبری که در میان کم کاری نهادهای مسئول در حوزه سایبری صورت گرفت، معطوف به "جنگ سایبری" است که در سالهای اخیر به موازات "جنگ فرهنگی" اهمیت ویژه ای یافته است.
حملات متعدد سایبری دشمن به مراکز حساس ایران اهمیت بالای دستور رهبر انقلاب را روشن و مسئولیت اعضای آن را چندین برابر سنگین تر می کند. در واقع اکنون تمرکز و سرمایه گذاری بخش های مختلف آی تی و فضای مجازی بسیار ضروری است و شرط مقابله و برنامه ریزی جدی و منسجم با طرح ها و حملات سایبری دشمنان جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.
اقدامی که با توجه به خلاقیت و هوشمندی متخصصان سایبر کشورمان، امید می رود به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.
منبع: جهان نیوز